Skip Navigation LinksInformatie wordt kennis > Klanten > Onderwijs > Consortium Beroepsonderwijs

Consortium Beroepsonderwijs

Branche: Onderwijs
Oplossingen: StipPub, StippWeb

Het Consortium Beroepsonderwijs verbindt onderwijsprofessionals in het beroepsonderwijs. Op basis van cocreatie ontwerpt en produceert het Consortium krachtige opleidingsproducten en gevalideerde examens. Ervaringsdeskundigen verzorgen implementatie- en trainingstrajecten die wérken. 

Digital asset management

Voor het Consortium richtten wij een DAM-systeem in waarmee alle mediabestanden in een centrale omgeving ondergebracht zijn en van daaruit kunnen worden ontsloten op verschillende omgevingen. 

Webshop en ordermanagement

De klanten van het Consortium zijn boekhandels, scholen en particulieren. De vele producten die worden geproduceerd, zijn te bestellen in de nieuw ontwikkelde webshop. De hierbij ontwikkelde ordermanagement-omgeving, verzorgt de afhandeling van de bestellingen.

Omdat voor het merendeel van de producten geen voorraad wordt bijgehouden, is er een naadloze koppeling met meerdere drukkers gerealiseerd. Zij verzorgen de productie en distributie en geven track- en trace-informatie terug aan het systeem om de bestelstatus te kunnen communiceren met de klanten.

Daarnaast is er een koppeling met het financiële pakket, zodat debiteuren- en orderinformatie automatisch in dit systeem terechtkomt.

Auteurstool

Voor realisatie van de uitgaven en examens van het Consoritum Beroepsonderwijs, is een auteurstool ontwikkeld op basis van StipPub. Auteurs werken online met de door Stipp ontwikkelde, gebruiksvriendelijk XML-editor. Zij kunnen zelf on-the-fly de definitieve uitgave bekijken door de ingerichte PDF-straat. De voortgang wordt gestuurd en gemonitord aan de hand van de workflow. Door koppelingen met webshop en DAM, past de auteurstool naadloos in het ontwikkel- en uitgeefproces.

Doordat StipPub de informatie mediumneutraal opslaat, is deze niet alleen geschikt om op papier uit te geven, maar kan de informatie ook direct naar een online omgeving worden gepubliceerd.

Website

De website, gebaseerd op StippWeb, biedt een gebruiksvriendelijk platform voor zowel de bezoeker als de webredacteur.