Nederlands als tweede taal (NT2)

Boom uitgevers Amsterdam heeft voor Nederlands als tweede taal (NT2) een interactief educatief online platform ontwikkeld, onder de naam LINK. Op dit platform, geschikt voor zowel desktop als tablet kunnen anderstaligen met instapniveau 0 zich de Nederlandse taal eigen maken. Het is een toegankelijke omgeving die is ingericht met ondersteuning voor zestien talen.

Voor de autorisatie is aangesloten op een bestaand platform van Boom (NT2 School), gebaseerd op de Learning Tools Interoperability-standaard, een wereldwijde standaard die het mogelijk maakt diverse webgebaseerde applicaties, content en tools aan te bieden binnen het leermanagementsysteem van de eigen organisatie.

Het publicatieplatform StipPub is voor de contentcreatie uitgebreid met een speciale onderwijsmodule waarmee op een vriendelijke wijze de auteurs diverse soorten opdrachten en toetsen kunnen ontwikkelen en publiceren.

De webapplicatie is ontwikkeld op basis van StippWeb. Naast de taalmethode, het extra les-, en oefenmateriaal en de hulpmiddelen voor de cursist, bevat LINK veel onderdelen die helpen bij het begeleiden van de cursisten en het samenstellen van een doelgericht leerproces: helder klassenmanagement, een eenvoudig berichtensysteem voor vragen, huiswerk en toetsen en een duidelijk overzicht met de voortgang en de resultaten van de cursisten. Ook is via een API het woordenboek van Van Dale toegankelijk gemaakt in de oplossing.

Foto
Foto
Foto